Ons land telt op jaarbasis zes- tot zevenduizend woningbranden. Zo’n vijfhonderd mensen lopen als gevolg daarvan brandwonden op, terwijl jaarlijks vijftig dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. Met name zelfstandig wonende senioren lopen risico!

Weet wat u moet doen

Deze cijfers benadrukken het belang van brandveiligheid. Laat uw woning door een specialist controleren op brandveiligheid en zorg dat u op de hoogte bent hoe u brand kunt voorkomen, hoe u brand kunt melden en hoe u bij een brand het best kunt vluchten. Denk hierbij voornamelijk aan elektrische apparaten, vluchtwegen en geschikte plekken voor een rookmelder 230V.

Impact

Veel mensen zijn bekend met woningbrand in vrienden- of familiekring. De impact daarvan is enorm groot. Doordat ook heel veel dierbare zaken verloren gaan, raakt een deel van het leven van betroffenen kwijt.

Preventie

Het vergroten van het veiligheidsbewustzijn moet uiteindelijk het aantal branden en slachtoffers terugdringen. Elke minuut telt daarbij. Maar de brandweer kan niet sneller dan snel ter plekke zijn. Met preventie en voorlichting proberen diverse brandweerkorpsen de inwoners te informeren.