U kent het wel uit uw eigen woning of bedrijf in Rotterdam: onze stad is een paradijs voor ongedierte. In de gemeente Rotterdam is vooral de overlast van ratten en muizen groot.  U heeft vast wel gehoord van het ‘Actieplan Rattenoverlast’ en ‘Rattenplan010’. De hinder van ratten en muizen in de gemeente Rotterdam is het grootst in het centrum, Rotterdam-Zuid en de Afrikaanderbuurt, terwijl de Markthal als grote toeristische trekpleister bijna alleen nog maar de media haalt door de overlast van ratten en muizen.   

Ongediertebestrijding is in de gemeente Rotterdam aan de orde van de dag, ook als het aankomt op plaag nummer twee: de wespen. U herinnert zich vast nog uit de media dat zowel de bestrijdingsdienst van de gemeente Rotterdam en de plaatselijke bedrijven voor ongediertebestrijding zoals Roteb, de toename van wespen en wespennesten in bepaalde jaren niet eens meer aankunnen. Door de vele hoogbouw ruimen ongediertebestrijders zelfs in hoogwerkers de wespennesten op.

Oorzaken in Rotterdam vooral door meeliftend ongedierte in haven

Het derde probleem zijn de talloze restaurants die onder verscherpt toezicht staan door het woekerende ongedierte. Door slechte ventilatie en slechte hygiëne krioelt het in allerlei restaurants, snackbars en eetgelegenheden van de kakkerlakken, zilvervisjes, mieren, vliegen, enzovoorts. Ongediertebestrijding voor horecabedrijven in Rotterdam komt dan ook veel voor.

De oorzaak van de uitbraak van ongedierte in Rotterdam zit hem grotendeels in de aanwezigheid van het havengebied en de grote hoeveelheid reisbewegingen in de stad, waardoor allerlei soorten insecten en ander ongedierte constant van A naar B treken. In de haven komen veel ladingen met producten uit alle delen van de wereld, waarbij natuurlijk alle denkbare soorten ongedierte meeliften.

In mindere mate is ongediertebestrijding in Rotterdam ook noodzakelijk door de klimaatveranderingen van de laatste jaren, waardoor plaagdieren als muggen, bedwantsen, vlooien en kakkerlakken opeens opeens massaal gaan woekeren. Weg met al die vieze, onhygiënische ziekteverspreiders die voor overlast, irritatie, stank en schade zorgen! Uw keuzes voor een aanpak zijn: ongedierte vangen, verjagen of bestrijden. Daarnaast is de andere keuze: zelf ongedierte aanpakken of een gespecialiseerd bedrijf in Rotterdam inschakelen?

Ongedierte bestrijden in Rotterdam: ongediertebestrijder inschakelen of zelf doen?

Muizen, ratten of mollen kan u vangen in speciale kooien en dan vrij laten in de natuur, maar ze komen vaak gewoon weer terug omdat ze blijvend verlangen naar hun territorium.

Ook populaire middelen uit winkels, zoals ultrasone geluidskastjes die u in het stopcontact kan steken, hebben hun nadelen. Ongedierte kan hier al snel aan wennen en blijft dan alsnog gebonden aan hun nest.

Voor verschillende diervriendelijke manieren van aanpak is veel ongedierte resistent of ongevoelig. Middeltjes als zout of azijn bieden u nooit de garantie dat een nest in één keer weg is, vaak betreft het een korte termijn-succesje.

Bedrijf voor ongediertebestrijding inhuren in Rotterdam: een goed idee

Een goede ongediertebestrijder in Rotterdam voor de hinder van duiven, zilvervisjes, wespen, houtwormen, vlooien of kakkerlakken vraagt natuurlijk om een investering. Wel is het bij u in Rotterdam, waar ongedierte steeds meer om zich heen grijpt, ideaal om een gediplomeerde bestrijder op een snelle manier een ingreep te laten doen.

Zo’n ongedierte specialist in Rotterdam kent alle wijken en buitengebieden en maakt diagnoses en analyses van uw woning of bedrijf. Naast bestrijding biedt hij ook vaak preventieve maatregelen, zodat de mollen, duiven of ratten en muizen niet meer snel zullen terugkeren.